Verschillende yogastijlen

Yoga is een levenswijze die gericht is op het verbinden en beheersen van je lichaam en geest. 'Yoga' komt van het Sanskriet woord 'yuk',  en betekent dan ook verenigen of verbinden.

 

Er zijn verschillende manieren waarop je deze verbinding tot stand kunt brengen, namelijk door het volgen van bepaalde leefregels, het doen van lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

De lichaamshoudingen zijn de yoga-oefeningen die ervoor zorgen dat je spieren en gewrichten soepeler worden en je doorbloeding verbeterd wordt. 

 

Yoga kent vele voordelen! 

 

Door het doen van yoga vergroot je je eigen lichaamsbewustzijn. Je leert je lichaam te beheersen terwijl je het ook krachtiger en soepeler maakt. Kwaaltjes als hoofdpijn, stijfheid en vermoeidheid kunnen verminderen, maar ook bij schouderklachten of onderrugklachten kunnen yogaoefeningen helpen. 

 


Hatha yoga

Hatha yoga is de meeste klassieke vorm van yoga, waarbij oefeningen elkaar in een rustig tempo opvolgen, zodat je de houding met aandacht uit kunt voeren. Vooroverbuigen, achteroverbuigen, balanceren en draaien; in de hatha yogales komt het allemaal aan bod.

 

BBB yoga

Deze vorm van yoga heb ik zelf ontworpen, waarbij BBB natuurlijk staat voor buik, billen en benen. Ontstaan in mijn woonkamer, waar ik een combinatie maakte van yoga en krachttraining, op een yoga-achtige manier met bijbehorend tempo. Te leuk om voor mezelf te houden! 


Mindful yoga

In deze yogales probeer je aandachtig in het moment te blijven. Je probeert je bewust te blijven van je lichaam en je geest, zonder oordeel naar jezelf, maar met liefde naar en voor jezelf. De les wordt afgesloten met een moment van zitten in stilte. 

Stoelyoga

Het mooie van yoga is dat je het altijd en overal kunt doen, dus ook op een stoel. Dezelfde thema's die je ook in een hatha les terug vindt, komen aan bod. Ik geef mijn stoelyoga lessen aan ouderen in verzorgingstehuizen. Een activiteit waar iedereen erg van geniet. Wil je dat ik bij jou in het verzorgingstehuis stoelyoga kom geven? Neem dan hier contact met mij op.