Lomi betekent kneden, wrijven of kalmeren. De combinatie van diepe ontspanning, de lange strijkingen en de warme olie maken deze massage erg populair en geliefd. Maar wat is een Lomi Lomi massage nou eigenlijk?

 

Geschiedenis

 

De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï. Hier was het niet enkel een massage, maar een manier van leven gericht op het verbeteren en herstellen van de gezondheid. Denk hierbij aan meditatie, gebed, intentie en voeding. Het was een traditie met rituelen in overeenstemming met de natuur. Het beoefenen van traditionele Lomi Lomi kostte jaren van studie. Het worden van een Master zou zelfs een heel leven duren.

 

De traditionele Lomi Lomi is onderdrukt en ondergronds gegaan door de komst van Amerikaanse missionarissen. Door toerisme is de Lomi Lomi massage bekend en populair geworden over de hele wereld. Tal van massagescholen wereldwijd leren hun leerlingen Lomi Lomi massage in combinatie met andere massagetechnieken. Het zal je niet verbazen dat de Lomi Lomi massage van nu ver af staat van de traditionele Lomi Lomi.

Ook in mijn praktijk geef ik een hedendaagse toepassing van Lomi Lomi massage, dit is een diepe ontspanningsmassage gebaseerd op Lomi Lomi technieken.

 

Techniek

 

Onderarmen, handpalmen, handen, vingers en ellebogen worden gebruikt, in combinatie met warme olie. Er zijn geen vaste bewegingen of patronen, zie de massage als één vloeiende beweging, het eind en het begin zijn zoek. Zo kom je in een diepe ontspanningsmodus terecht. Tijdens de massage lig je op de buik. Ik masseer de benen in combinatie met de rug.

 

Wil je deze massage eens proberen of heb je vragen? Neem dan contact met me op.